Patienter og pårørende tilbyder andre vinkler og perspektiver end fagfolk på det at have livstruende sygdom tæt på. I REHPAs arbejde med at forbedre livskvaliteten for livstruede syge og deres pårørende er panelet en vigtig partner og kilde til forståelse.
I Patient- og Pårørendepanelet sidder mennesker, der er eller har været berørt af livstruende sygdom. Alle har de erfaring med rehabilitering og palliation fra forløb hos REHPA, en kommune eller region. Panelet bidrager med personlige erfaringer og perspektiver og giver dermed REHPA en førstehånds føling med livskvalitet, udfordringer og hverdagsliv, når sygdom truer en – eller en pårørende – på livet.
Panelet arbejder med opgaver relateret til konkrete aktiviteter og projekter, fx:
Det kræver ingen særlige faglige forudsætninger at deltage. Arbejdsformen vil ofte bestå af oplæg, drøftelser i grupper og med sidemand samt opsamling i plenum.
Patient- og Pårørendepanelet mødes to gange årligt (forår og efterår) til workshops á cirka 5 timer. Der er mulighed for at deltage online.
Møderne kan suppleres af korte statusmøder á 1 time, der ligger efter fyraften og er online. Hvert andet til tredje år udvider vi en workshop til et seminar med overnatning – med ekstra fokus på det sociale.
Indimellem spørger vi også, om du har tid og lyst til bidrage til mindre opgaver, som ofte kan klares over mail.
Arbejdet er ulønnet, men REHPA dækker transportudgifter til møderne og sørger for forplejning.
Patient- og Pårørendepanelet bidrager med en bred vifte af personlige, professionelle og almenmenneskelige erfaringer. Panelet arbejder fordomsfrit, konstruktivt og tillidsfuldt og har interesse i både det faglige indhold og det sociale fællesskab.
Medlemmer sidder i max 5 år, og optag sker løbende.
Vi søger løbende nye medlemmer.
Er du interesseret, kan du kontakte klinisk leder Annette Rasmussen på 21 81 18 67 eller Annette.Rasmussen2@rsyd.dk.
Praktiske spørgsmål rettes til leder af Staben Charlotte Toft-Petersen på 21 65 62 61 eller Charlotte.Toft-Petersen@rsyd.dk.
Læs mere om REHPAs Patient- og Pårørendepanel i kommissoriet og i vores folder (begge filer er PDF’er).